Αγαπητοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
Μίκης Θεοδωράκης
Για την Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή
Γιώργος Κασιμάτης
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Βασίλης Φίλιας
Κώστας Ζουράρις
Γιώργος Καραμπελιάς
Φαίνεται ότι αυτός ο μήνας θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμος. Με την έλευση της Τρόικα απ' τη μια μεριά που όπως φάνηκε έρχεται με άγριες διαθέσεις και με την Κυβέρνηση από την άλλη, η οποία συμπιέζεται ανάμεσα στις εντολές της Τρόικα και τις αντιρρήσεις των δικών της συνδικάτων των ΔΕΚΟ, δημιουργείται ένα εκρηκτικό μίγμα που μας καλεί να πάρουμε μια θέση ενεργητική. Προς ποια κατεύθυνση; Με ποιους στόχους; Και ποιες δραστηριότητες;
Μαζί με την Συμβουλευτική Επιτροπή καταλήξαμε στο παρακάτω πλαίσιο θέσεων, που πιστεύουμε ότι προσφέρονται για «ζύμωση» που να οδηγεί σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που θα πρέπει πρωτοβουλιακά και σύντομα η κάθε Σπίθα να αναπτύξει στο χώρο της.
1. Α΄ Μέρος: Θα πρέπει σε κάθε σχετική ομιλία ή αναφορά, να κρατάμε ζωντανές τις βασικές γραμμές των παραβιάσεων των θεμελιωδών αρχών νομιμότητας (Συντάγματος Ευρωπαϊκού Δικαίου, Διεθνούς Δικαίου), με κεντρικά σημεία:
α. Τον όρο παραίτησης «άνευ όρων και αμετάκλητα» των ασυλιών εθνικής κυριαρχίας απέναντι στους δανειστές.
β. Την πλήρη δέσμευση του συνόλου της δημόσιας περιουσίας
γ. Τη παραβίαση των κοινωνικών δικαιωμάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων
δ. Την παραβίαση του πολιτεύματος με την παράκαμψη της Βουλής.
ε. Την άσκηση «κατοχικής» εξουσίας
στ. Το σφετερισμό της λαϊκής κυριαρχίας
2. Β΄ Μέρος: Θα πρέπει τώρα να μπούμε στο οικονομικό μέρος του «Μνημονίου». Θα πρέπει να αναλύουμε συνεχώς την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται πιλοτικά στην Ελλάδα (για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή χώρα) - μια πολιτική που εφαρμοζόταν πάγια στον τρίτο κόσμο. Κεντρικά σημεία:
α. Χτύπημα των ασθενέστερων στρωμάτων της κοινωνίας.
β. Αποδόμηση του κοινωνικού κράτους.
γ. Αποδόμηση της παιδείας και του πολιτισμού.
δ. Χτύπημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και το άνοιγμα της αγορά για τα μεγάλα δίκτυα.
ε. Πολιτική συνεχούς ιδιωτικοποίησης και εξασθένισης της δημόσιας εξουσίας με στόχο την εξασθένιση της πολιτικής δύναμης.
στ. Πολιτική συνεχών συγχωνεύσεων που οδηγεί στη συνεχή συγκέντρωση του κεφαλαίου και στην ενίσχυση της δύναμης του χρηματοοικονομικού συστήματος.
ζ. Α΄ επιδιωκόμενο αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής: Η εξαθλίωση όσο το δυνατό ευρύτερου μέρους της κοινωνίας.
η. Β΄ επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: Η συγκέντρωση της οικονομικής ισχύος και ανάπτυξης σε ένα μικρό ποσοστό της κοινωνίας, ώστε να υποσκαφτεί καταλυτικά η δημοκρατία και η πολική ισχύς της πλειοψηφίας.
θ. Γ΄ επιδιωκόμενο αποτέλεσμα: Η ολοκληρωτική υποκατάσταση της πολιτικής - που αποτελεί τη ρυθμιστική δύναμη του ανθρώπου στην παγκόσμια ιστορία - από την τυφλή και χωρίς κοινωνικά και πολιτισμικά κριτήρια οικονομική εξουσία των κέντρων του παγκόσμιου κεφαλαίου.
3. Γ΄ Μέρος της πλατφόρμας: Θα πρέπει να αναλύουμε το πολιτικό σκέλος της πολιτικής του «Μνημονίου» σε σχέση με την κατάλυση του κυρίαρχου κράτους, την πλήρη κατάλυση της ανεξαρτησίας τη Ελλάδας στην εξωτερική της πολιτική, την επιβολή «λύσεων» στα εθνικά μας θέματα και τη συρρίκνωση της εδαφικής έκτασης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων Χώρας.
Ο άμεσος και σταθερός στόχος μας πρέπει να είναι: η λαϊκή αφύπνιση. Εάν μπούμε σε συγκεκριμένες πολιτικές, θα χάσουμε και το στόχο και την ύπαρξή μας. Μόνο μια σταθερή πολιτική κατεύθυνση μπορούμε να έχουμε: μια πραγματική και ουσιαστική δημοκρατία, στην οποία οι πολίτες θα συμμετέχουν ουσιαστικά και πραγματικά στο σχηματισμό της πολιτικής θέλησης και πράξης, χωρίς να πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης συμφερόντων, λόγω άγνοιας και αδυναμιών από επιδέξιους σφετεριστές της λαϊκής κυριαρχίας.
Μίκης Θεοδωράκης
Για την Προσωρινή Συμβουλευτική Επιτροπή
Γιώργος Κασιμάτης
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Βασίλης Φίλιας
Κώστας Ζουράρις
Γιώργος Καραμπελιάς
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου